Ina

Ik ga u vandaag de geschiedenis van Ina vertellen. U kent Ina niet? Ina met de versleten bontjas, de scheefgelopen hakken en het goedkope reukwater. Ina de verkoopster van “Cé&Cé” afdeling damesdessous. U moet ze kennen. U ontmoette ze zo dikwijls. Ook op de tram en toen dacht u: wat ‘n knappe meid. U ontmoette ze ook dikwijls op de hoek van de Exportstraat rond negen uur. Met haar middaguurtje in ‘n socialistische krant gewikkeld. En toen dacht u ook: wat ‘n knappe meid, jammer dat ze zo bleekjes ziet. En op ‘n avond zat ze misschien nevens u in een volkskino en rustte onbewust met haar gevulde been tegen uw knie. En toen dacht u nogmaals: wat ‘n knappe meid.

.lou

Welnu, dat was Ina, verkoopster van “Cé&Cé” afdeling damesdessous. Dezelfde Ina waarover ik u nu vertellen wil. Ze heette misschien Rosalia of Angelika of Leonie. Dit heeft voor ons geen belang. Indien u dit nu reeds niet meer begrijpt hoeft u niet verder te lezen. Want niettegenstaande het leven van Ina weinig ingewikkeld en zeer eenvoudig is gebeuren er nog meer zonderlinge zaken in hetgeen ik me voorgenomen heb u heden te verhalen.

Het komt er nu maar op aan Ina op de juiste manier aan te pakken om alles van haar te vernemen: wat ze denkt, wat ze eet, hoe ze zich kleedt, hoe ze zich ontkleedt, hoe ze haar neus snuit en hoe ze haar biecht spreekt. Welke de kleur is van haar ondergoed en welke de kleur is van haar hart.

Om dit alles te vernemen komt het er slechts op aan Ina op de juiste manier aan te pakken. Niet te haastig… zachtjes en beraden. Doch u kunt op mij betrouwen. Was ik niet eenmaal docent in psychoanalyse aan de universiteit van ‘n oosterse staat en was m’n vader geen kampioen whist-speler?

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: