Wees voorzichtig

Dit dan is opgedragen: aan m’n broeder de landloper, aan de bleke klerk op het exportkantoor, aan de bokser die groggy geslagen werd in de eerste round, aan de vele kleine meisjes uit de grote warenhuizen, aan allen die ’s nachts niet op hun beide oren slapen maar soms plots ontwaken met iets van verschrikking voor de eeuwigheid in hun ogen. Het is niet geschreven aan ’n ebbenhouten bureau – goddank – maar ’s nachts – tussen 12 en 2 uur – gegriffeld – op de klein – vunzig marmeren tafeltjes van onderscheidene taveernen, voleind – in ’n vuil notaboekje – tussen de half-times van de vele voetbalmatchen en verbeterd gedurende de luttele ogenblikken daags dat ik geen beursnoteringen moest maken en geen dividenden diende uit te rekenen.

Het is geen literatuur. Het is misschien allesbehalve dit. Het hort, stuwt, vloeit rusteloos, remloos verder, steeds verder… Het is als het leven, het is het leven van u, van mij, van allen… Het leven dat eindeloos… eindeloos vloeit… steeds vloeit… hopeloos…

Lees, lees aandachtig doch wees voorzichtig, word niet sentimenteel. Breek je nek niet en breek je hart niet. Wees voorzichtig, want nieuwe harten zijn ’n duur artikel wegens de hoge verzendingskosten.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: