Cé en Cé Building

De eerste collega die Ina ontmoet is Kurt. Hij heeft de gebogen rug van hen die geld trachten te verdienen om hun autobus te betalen of bedrogen te worden door hun vrouw.

Kurt is verliefd. Verliefd op het woord. Kurt koestert het woord gelijk ’n rentenier de borsten van ’n privé-mannequin. Voor hem heeft het woord ’n lijn, ’n kleur, ’n gestalte. Het is geen dood symbool, maar een levende werkelijkheid. Met beweging, adem, reuk, die haar eigen zijn.

Soms is het een jonge vrouw met wiegende heupen, ’n kind aan de borst zijner moeder, ’n krakende kar, ’n man of ’n paard. Kurt heeft een bewogen leven gehad. Hij was beurtelings: hulpboekhouder, dokwerker, goudzoeker, uitgever, lijkbidder, barhouder, koster, publiciteitsagent, student in de medicijnen. ’n Paar romantische winkeljuffrouwen bekijken hem met angstogen. En slaken gilletjes. Ze menen vast dat Kurt minstens een man vermoord heeft. Waarschijnlijk in Alaska. Of anders alvast in Klondyke. Hetgeen hem in hun ogen merkelijk interessanter maakt. Ina meent echter dat hij dit niet deed, daar hij nooit vliegen doodt maar ze gelaten verjaagt.

Literatuur was overal z’n bankroet. Tot Cé en Cé hem opslokte. Gelijk Cé en Cé alles opslokt wat haar als bruikbaar voorkomt. Kurt scheen ’n uitstekend element, daar hij welsprekend is, z’n haar in ’n onberispelijke middel-lijn kamt en goedkoop reukwater gebruikt.

Daarbij staaft hij z’n redenering door met z’n rechterhand te gesticuleren en daarbij z’n pink lichtelijk aristocratisch-hooghartig achterover te buigen. Doch Kurt is niet bruikbaar. Beslist niet. Kurt staat aan de afdeling “Zijde – Damesconfectie”. En maakt nu reeds verzen.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: