Paperlapa!

Intussen echter is Kurt verliefd. Verliefd op het woord en op Ina. Gelijk iedereen bij Cé en Cé op Ina verliefd is. (Ik vergat u nog te zeggen dat Ina mooi is. “Maneschijn teder” volgens Kurt, hetgeen natuurlijk bespottelijk literair is.) Cé en Cé werd beslist verliefd op Ina indien Cé en Cé ’n persoon ware: met huid, hersenbrei en bolhoed. Gelukkig blijkt Cé en Cé slechts ’n fictie te zijn. Waarvan dan ’n zekere mijnheer Sipido de verpersoonlijking is. Doch ook deze heer Sipido is verliefd op Ina (niettegenstaande hij pervers is en ’n voorliefde heeft voor wanstaltige benen en grote voeten). Tot over z’n oren. Die zeer lang zijn. Zodanig dat de heer Sipido schromelijk dol is op Ina. Daar Cé en Cé niet bestaat doch daar niettemin Sipido, personificatie van de commercieel-mythologische fictie “Cé en Cé” verliefd is op Ina, is voor Ina de moeilijkheid slechts verschoven. Hetgeen bewijst dat men de cirkelgang van het noodlot niet ontgaat. Hier ook zal het populaire “arme werkmeisje” haar lot ondergaan.

Ook deze morgen heeft Kurt ’n versje op Ina’s toonbank gelegd.

A Ina

combien j’aime à te dire “dada”!

Esperons qu’un jour ton enfant dira:

PAPERLAPA!

mama

voilà

mon papa

da

da!

Kurt slaat Ina aandachtig gade terwijl ze het briefje leest. Hij sluit daarbij het linkeroog heel dicht zodat z’n ooglid rimpelt en spert het rechteroog heel wijd open. Hij doet denken aan Pickwick en Landru. Is geen van beide en toch van beide iets. Hij is dus normaal.

Wanneer Ina het stukje papier platknijpt tussen haar vingers en daarbij verwijtend in z’n richting kijkt wrijft hij zich krampachtig de handen. Hetgeen bij hem het enig merkbare uiterlijk teken is van heftige ontroering.

Voor het ogenblik uit Kurt’s spaanse passie zich slechts door het geschreven woord. Op vunzig bloc-note papier. Elke morgen legt hij zulk velletje op Ina’s toonbank. Hetgeen Ina zeer verveelt, daar ze over geen papiermand beschikt.

Vlak over haar _ Afdeling Boekhandel _ staat Nathan Fuchts die haar vriendelijk goede morgen wenkt.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: